top of page
Search
  • Writer's pictureCsonka Júlia

A tudatos babavállalásról

Updated: Jan 12



Sok gyerek születik úgy, hogy nem volt tervezve és sok úgy, hogy tervezték, de fizikailag-testileg különösebben nem készültek rá. Utóbbinak a régi időkben azért nem volt nagy jelentősége, mert az emberek szépen ették a házi állataik tápanyagdús részeit, a tavaink halait, és a növényeket abból a talajból, ami tele volt ásványi anyagokkal és nyomelemekkel. Ma ez sajnos nincs így.


Az állati táplálékokról azt halljuk, hogy az ördögtől valóak, halat nem eszik a többség, a zöldségek és gyümölcsök pedig csak töredékét tartalmazzák azoknak a tápanyagoknak, amiket régen. Mindezek mellett aki sok olyan élelmiszert fogyaszt, ami megakadályozza az értékes tápanyagok felszívódását, számolnia kell vele, hogy vannak hiányai. A férfinak is, a nőnek is. Ezt nem biztos, hogy meg fogja oldani egy celeb által reklámozott terhesvitamin. És akkor sokaknál nem jön a baba, vagy nem úgy… enyhébb esetben egy kicsit korán és/vagy kis súllyal születik.


Ha pedig egyáltalán nem jön, azt látom, két irányba indulnak el a párok a problémát megoldani. Az egyik az orvosi beavatkozás, a másik a lelki akadályok feltérképezése. Mindkettő fontos, mindkettő csodákra képes.

Viszont a szervezet tápanyag-ellátottságával kapcsolatban esetleg csak akkor merül fel, hogy menjen el a gyermekáldásra vágyó pár - vagy sokszor csak a nő - egy táplálkozási szakemberhez, ha van egyéb egészségügyi probléma is, amit információik alapján már tudnak ehhez a területhez kötni.


Pedig bizony a mentális-lelki készülés mellett a szervezet feltöltése kellene, hogy az első helyen legyen. Van ugyanis táplálék, amit kockázatos teljesen elkerülni vagy nem pótolni akkor más formában.


A női ciklus és termékenységtámogató komplex táplálkozási program közel 100 oldalas anyaga azért készül, hogy segítséget adjon a gyermekvállaláshoz és minél inkább fel legyél töltve tápanyagokkal. Fordulj hozzám bizalommal!


Hivatkozások:

bottom of page