top of page
Search
  • Writer's pictureÉtelem - Életem

Koleszterin & női hormonok

Updated: Apr 11

Tudtad, hogy míg a koleszterin referenciatartományát a 80-as évek végétől majdnem évről évre szűkítették párhuzamosan a koleszterincsökkentő sztatinok népszerűsítésével, addig a pajzsmirigy és női hormonok normál tartománya jóval szélesebbre van meghatározva, mint az valójában ideális volna akár egy egészséges menstruációs ciklushoz, akár babavállaláshoz?


És azt tudtad, hogy koleszterin (is) kell a női hormonok termelődéséhez?


És azt, hogy nőknél előfordul olyan, hogy valaki túlságosan kerüli a zsírok fogyasztását, mégis “túl magas” a koleszterinje a laboreredménye alapján?

Emellett rendszertelen, ki-kimaradó a ciklusa, ami ebben az esetben jól mutatja, hogy nincsenek meg a szükséges zsírsavak a hormonok termelődéséhez.Mi okozza a rendszer borulását, mit lehet tenni, hogy a koleszterinértekek is a szűkebb referenciatartományon belül legyenek és a női hormonok is tudjanak miből termelődni?


Van két általános tanács, ami ilyenkor veszélyes lehet:

  • az egyik, hogy “zárd ki teljesen a zsíros ételeket”,

  • a másik, hogy “szedj fogamzásgátlót”.


Ha hasonlóan ellentmondásos jelenségeket tapasztalsz, nem tudod, mit mutatnak a hormonértékeid, szeretnéd érteni, milyen állati & növényi eredetű zsírok a támogató barátaid és miért, vagy van ismerősöd, akinek ezek az információk hasznosak lehetnek, oszd meg vele, hogy segítségére legyen!


Tudom, milyen kétségbeesetten válaszokat és megoldásokat keresni, amikor annyiféle állítás hangzik el és nem tudod, kihez fordulj... Saját bőrömön kellett tapasztalnom mindent, hogy most tudjam az okokat, válaszokat és segíthessek a női ciklus- és termékenységtámogató komplex táplálkozási programmal. Fordulj hozzám bizalommal!Kép: Pinterest

bottom of page