Search
  • Ételem - Életem

Miért fut világgá a legtöbb ember az „egészséges táplálkozás” kifejezés hallatán?

Updated: Sep 30, 2020

Azért, mert egy szál salátalevelet, óriási lemondást és esetleg még éhezést is társít a fogalomhoz. Valójában viszont nem erről van szó, hanem arról, hogy a szervezetünknek éppolyan konkrét tápanyagszükségletei vannak, mint az állatoknak, csak mi kicsit eltévedtünk az ízlelő bimbókat stimuláló készételek és az egymásnak ellentmondó táplálkozási irányzatok tengerében. A téma ezért nehéz. Pedig igazából logikus és egyszerű. A továbbiakban ezt igyekszem majd alátámasztani.


A képen egy főétkezési alternatíva:


Sült csirkecomb édesburgonya pürével és olivás zöldsalival. Az édesburgonya egy biztonságos keményítős szénhidrátforrás, gazdag béta-karotinban, kolinban, káliumban, foszforban. A csirkecombban a szükséges fehérjék és zsírok (háztáji csirke előnyben), az olivás salátában pedig további színanyagok, K1 vitamin és némi omega-3 található.

Adagok, arányok egyénenként változhatnak.


Funkcionális táplálkozási tanácsadásért fordulj hozzám bizalommal!

23 views0 comments

Recent Posts

See All