Search
  • √Čtelem - √Čletem

ūüß° Ny√°ri term√©kenys√©gfokoz√≥ leves ‚Äď s√°rgar√©p√°s avok√°d√≥s gazpacho ūüß°

Updated: Dec 12, 2020


6 db nagyobb s√°rgar√©p√°t megh√°moztam, felkarik√°ztam √©s v√≠zzel egy√ľtt, nagy teljes√≠tm√©nyŇĪ turmixg√©ppel √∂sszeturmixoltam (nyersen). Azut√°n ment hozz√° 1 nagy avok√°d√≥ belseje, 1 ujjnyi gy√∂mb√©r lereszelve, 1 kisebb csokor petrezselyem, s√≥ √©s f√©l citrom leve. √öjra turmixoltam, hig√≠tottam √©s itt k√©sz is volt a var√°zslat. N√©gy t√°ny√©rnyi leves lett ebbŇĎl a mennyis√©gbŇĎl.

Vill√°mgyors, enyh√©n fŇĪszeres √©s ide√°lis a ny√°ri k√°nikul√°ban.


Na √©s mitŇĎl term√©kenys√©gfokoz√≥?


Az avok√°d√≥t√≥l. Ami b√°r k√∂zel sem n√°lunk ŇĎshonos, √©s ez√©rt t√∂bben nem szimpatiz√°lnak vele, m√©gis a term√©kenys√©g n√∂v√©nyi szimb√≥luma. Amennyire a form√°ja a term√©keny nŇĎi m√©hre eml√©keztet, pont olyan t√°panyagbomba bel√ľl is. Gazdag:


  • t√∂bbsz√∂r√∂sen tel√≠tetlen zs√≠rsavakban, pl. omega-9-ben,

  • E-vitaminban, ami a nŇĎi hormonok egyens√ļly√°hoz, termelŇĎd√©s√©hez nagyon fontos,

  • fol√°tban, ami szint√©n fokozza a term√©kenys√©get nŇĎkn√©l √©s f√©rfiakn√°l is, illetve elengedhetetlen a babav√°llal√°shoz,

  • k√°liumban, ami felel a sz√≠v, a mell√©kves√©k, az em√©szt√©s √©s a pajzsmirigy mŇĪk√∂d√©s√©√©rt is,

  • K1 vitaminban, mint minden z√∂ldsz√≠nŇĪ z√∂lds√©g,

  • rostokban, ami ha j√≥ az em√©szt√©s, hasznos.


√Črdekess√©g m√©g az avok√°d√≥r√≥l, hogy az azt√©kok nyelv√©n term√©kenys√©get jelent a neve is. Nemcsak a k√ľlseje miatt, hanem mert p√°rban nŇĎnek a f√°kon.


Ha szeretn√©d t√°mogatni a ciklusod √©s a term√©kenys√©ged, T√©ged v√°r a nŇĎi ciklus- √©s term√©kenys√©gt√°mogat√≥ komplex t√°pl√°lkoz√°si program! Fordulj hozz√°m bizalommal!

16 views0 comments