top of page
Search
  • Writer's pictureCsonka Júlia

Paleo, "mindenmentes" linzer recept

Hozzávalók:

15 dkg gesztenyeliszt

1 egész tojás (vagy 1 ek útifűmaghéj + 3 ek víz összekeverve, kocsonyásodva)

3 ek olvasztott kókuszzsír

2 ek glicin/sztívia/eritrit

1 tk vaniliaőrlemény

1 csipet só

lekvár a ragasztáshoz (lehetőleg cukorszármazéktól mentes)


A tésztához valókat gyúrd össze, majd tedd a hűtőbe 10 percre pihenni. Ezután nyújtsd és szaggasd ki a linzereket.

Kókuszzsírral kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt süsd készre.

Végül a lekvárral ragaszd össze a felső és az alsó oldalakat és kész.




Próbáljátok ki a hagyományos verzió helyett, sokkal finomabb és jobb ezt kínálni a karácsonyi főfogás után!

Ha érdekel még, milyen mézeskalácsot és gesztenyetrüffelt lehet készíteni még gesztenyéből, nézd meg a recepteket itt és itt.

bottom of page