top of page
Search
  • Writer's pictureCsonka Júlia

Amalgámtömések, higanyterheltség



A fotón a higanygőz, amikor az amalgámot elkezdik megpiszkálni csak úgy:



Videofelvételek, amiket érdemes megnézni a témában:


Rengeteg higany szabadul fel, jut be a szervezetbe, szervekbe, agyba akár komoly károkat okozva (megváltozott bélmikrobiom, idegrendszeri, hormonális, autoimmun problémák, rosszindulatú sejtfolyamatok), miután az amalgámtöméseket megpiszkálják, cserélik csak úgy.


Rossz hír, hogy a higany átjut a placentán, ezért az a nő, aki terhelt vele vagy babavárás, szoptatás alatt piszkálják az amalgámtömését (ami tilos volna), babájának is ad belőle.


A terheltség kimutatására leginkább a hajszövetanalízis alkalmas (külföldi laboroknál), ám ennek kiértékelése nagy szaktudást és gyakorlatot igényel, mert a higany gyakran nem látszik direkt terhelésként.


Magyarországon egyetlen fogászat rendelkezik az IAOMT tanúsítvánnyal, a S.M.A.R.T. technikájával távolíthatóak el biztonságos módon az amalgámok.

IAOMT fogorvost érdemes az ügyben is felkeresni, ha ellenőrizni szeretnéd, hogy van-e korábbi fogtöméscseréből maradvány.


Fontos még, hogy biztonságos nehézfémkivezetéshez NEM alkalmas akármilyen kelátor, alga, tinktúra, koriander, egyéb gyógynövény bárhogy is marketingelik.


Elgondolkodtató, hogy a világon a hivatások közül a fogorvosi szakmában a második legnagyobb az öngyilkossági ráta...


Bővebben a témában itt olvashatsz.



bottom of page