top of page
Search
  • Writer's pictureCsonka Júlia

Ami nélkül nincs férfi egészség

Megfelelő tesztoszteronszint nélkül nincs férfi egészség. Nézzük meg, mi minden szükséges hozzá:Alvás – az alapja mindennek.

Ha ez nincsen rendben, koffeinnel megy a túlélés vagy már az sem hat, hosszú távon az eredménye a mellékvese kifáradása. Ezzel pedig a tesztoszteroncsökkenés és az ösztrogén szintjének növekedése jár együtt. Mindez merevedési és prosztataproblémákhoz, férfi meddőséghez vezethet.


Megfelelő vérkeringés, az erek rugalmassága.

Ebben a táplálkozásnak kulcsszerepe van. Jó minőségű telített zsírok, egyszeresen telítetlen zsírsavak (olivaolaj), omega-3 (zsírosabb halak) fogyasztása előtérbe helyezendők.

Transzzsírok, finomított, ízfokozót tartalmazó ételek (az adalék lizin akadályozza a potencianövelő és értágító hatású arginin felszívódását), dohányzás mellőzésse pedig lényeges.

Tudd, hogy a kálciumpótlásnak önmagában nincs jó hatása ebből a szempontból. D3 és K2 vitamin nélkül csak az erek falára rakódik és meszesíti azokat....


Tejtermékek fogyasztásának csökkentése, kerülése.

Tej, túró, joghurt, lágy sajtok leginkább… sok bennük az IGF-1 növekedési hormon, ami a tesztoszteroncsökkentő és ösztrogénnövelő hatás mellett a tumorsejtek növekedését jelentősen támogatja. A here és a prosztata védelmében kerülendők.


Alkohol kerülése.

A rendszeres iszogatás a spermiumok alacsony koncentrációjához, csökkent mozgóképességéhez, csökkent LH és FSH hormon aktivitáshoz, tesztoszteronszinthez és magasabb ösztrogénszinthez vezet...


Megfelelő mennyiségű és minőségű fehérje bevitele.

Rendkívül fontos a tesztoszterontermelődéshez és az egészséges tesztoszteronszint fenntartásához, a sok szerepet ellátó izmok működéséről nem is beszélve.

Az alacsony fehérjebevitel általában csökkent energiaszinttel, magas szénhidrát fogyasztással és növekvő ösztrogénszinttel párosulhat, aminek igencsak kedvezőtlen hatása van.


D, E-vitamin, cink, szelén és jód rendszeres pótlása.

Kulcsszerepük van a tesztoszteron termelődésében, egészséges libidóban, erekció elérésében és fenntartásában, a prosztata egészségében, a sejtek védelmében és a férfi termékenységben.

A cink a spermiumok jó minőségéhez, mennyiségéhez is elengedhetetlen, a szelén pedig a helyes mozgásirányt, gyorsaságot biztosítja.

Mivel a magyar talaj ezekben az ásványi anyagokban szegény, a belsőség, osztriga és tengeri alga fogyasztás nem túl gyakori, a napból nem szintetizálunk elegendő D-vitamint, kiegészítőben történő pótlásuk folyamatosan szükséges (ám nem mindegy a forma és a mennyiség)!


Érdekesség: a tökmag hidegen sajtolt olaja kis mennyiségben a „tök” és a „mag” működését is támogatja… Jegyezd meg: tökmag.


Hőhatás, sugárzás kerülése.

Ne a zsebedben hordd a telefont, ne laptopozz az öledben sokat és ne szaunázz, ücsörögj meleg vízben túl gyakran!


Örömteli tevékenységek végzése.

A boldogsághormonok közül a dopamin korrelál a tesztoszteronszinttel, azaz kölcsönösen hatnak egymásra. Minél elégedettebb és boldogabb vagy, annál több az életenergiád, magasabb a libidód és több tesztoszteron szabadul fel. Fordítva pedig az egészséges tesztoszteronszint hozzájárul a megfelelő dopamintermeléshez és boldogságérzethez.


Edzés, az izmok használata, ha az alvás és a közérzet rendben van.

Szókratész azt mondta, „A férfinak nincs joga a fizikai edzés terén amatőrnek lennie. Szégyen számára anélkül megöregedni, hogy látta volna azt a szépséget és erőt, amire a teste képes.”


Ha többet tennél az egészségedért, fordulj hozzám bizalommal!


Comments


bottom of page