top of page
Search
  • Writer's pictureCsonka Júlia

Mit üzen a HPV a testednek?

Updated: Mar 24, 2021

A HPV elleni védőoltás nem véd meg legfeljebb csak 9 HPV törzstől a több mint 100-ból, ezért mindenképp gondolnod kell a megelőzésre (más nemi úton terjedő fertőzések miatt is), fertőzés esetén pedig a komplex kezelésre.


Véleményem szerint mint egykori fertőzöttből lett táplálkozási tanácsadó, ahogy az előző videóban mondtam, a kezelésnek túl kell mutatnia a sebészeti beavatkozáson, a védőoltás beadatásán és a lelki terápián.



A szervezeted és az immunrendszered átfogó támogatása kell, hogy elsődleges legyen. Na de miért & hogyan?


  • Ellenőriztesd laborban a D-vitamin szinted, és ha az eredményt a referenciatartomány alsó felében találod, ne halogasd a pótlás nagy mennyiségű megkezdését! A D-vitamin kulcsszerepet játszik a megfelelő immunműködésben, így a hiányakor jelentősen gyengülnek az immunfunkciók és nehéz megküzdeni bármilyen infekcióval.

  • Regeneráld/támogasd a bélflórádat, mert az immunsejtek 70-80 %-a a bélben található. Például a bél nyálkahártyájában levő makrofágok felelnek a káros sejtek megsemmisítéséért. Ezek az immunsejtek folyamatos kapcsolatban állnak a bélflórával, ezért ha ezt nem táplálod rendszeresen, az immunrendszered védőbástyái igencsak képesek meggyengülni. Emellett nőknél a bélflóraállapot gyakran összefügg a hüvelyflóra állapotával... A kedvezőtlen helyzet pedig kedvez a nemi betegségeknek is... Bélflóra-támogatás alatt viszont ne azt értsd, hogy feltétlenül el kell rohanj a patikába valamilyen probiotikumért. Bizonyos készítmények többet árthatnak, mint használnak, ezért nélkülük, mással, más módon többet tehetsz.

  • Természetesen az, hogy milyen táplálkozást folytatsz közvetlenül hat a bélflóra státuszodra, azután pedig az immunrendszeredre. Ha küzdesz a fertőzéssel, az étkezési szokásaidat érdemes komolyan átgondolnod és megreformálni, hogy ne a vírust etesd, hanem a saját szervezeted tápláld.

  • Amivel ilyenkor szintén jó kalkulálni, az minél több antioxidáns fogyasztása, illetve konkrét táplálékkiegészítők, bizonyos gyógynövények kúraszerűen alkalmazva. Ezek kifejezetten azt a célt tudják szolgálni, hogy az immunsejtjeid minél előbb végezzenek a vírussal és szépen regenerálódjon a szervezeted.

  • Végül, de nem utolsó sorban kiemelném, hogy a HPV bőr-nyálkahártya és bőr-bőr kontaktussal terjed, emiatt össze lehet szedni másvalaki törülközőjével érintkezve és még óvszer használata mellett is.

A félelem viszont gúzsba köt... Helyette a tudatos törődés a szervezetünkkel, testünkkel, lelkünkkel, az ezekhez társuló egészséges magabiztosság és tudatos partner választása nyújthatnak valódi védelmet.


Ha érintett vagy a témában és szeretnél segítséget a könnyebb haladáshoz, akkor konzultációt és az immunerősítő táplálkozási programot ajánlom. Ezeknek a keretein belül a laboreredményeid, az emésztési állapotod, étkezési és életmódbeli szokásaid alapján megbeszéljük, mi mindent tehetsz, hogy minél előbb feltöltődjön a szervezeted és hatékonyan tisztuljon.


A folytatásban az következik, hogy mit üzen a HPV a lelkednek...

bottom of page