Hozzávalók:
250 g natúr, cukrozatlan gesztenyemassza
200 g gesztenyeliszt
2 db tojássárgája (vagy 1 dl kókusztejszín)
1 ek olvasztott kókuszzsír
3 ek méz/glicin/sztívia/eritrit (állapottól, toleranciától függően)
20 g mézeskalácsfűszer (fahéj, gyömbér, szegfűszeg, csillagánizs, szerecsendió, édeskömény, szegfűbors)
1 csipet szódabikarbóna
1 csipet só
Elkészítés:
A tojássárgáját vagy a tojáshelyettesítő kókusztejszínt keverd össze az édesítővel, majd add hozzá a többi összetevőt. Gyúrd őket egynemű tésztává, majd nyújtsd és szaggasd ki. A kiszaggatott formákat kókuszzsírral kikent (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe helyezd bele és 180 fokra előmelegetített sütőben 10 percig süsd.
Így egy finom, tömör, de mégis puha mézeskalácsot kapunk. Ha te ropogósan szereted, akkor 5 perccel süsd tovább.
Nekem ez a “mindenmentes” mézeskalács a legfinomabb amit valaha ettem. Ugyan nem low-carb, ezért az elfogyasztott mennyiség számít, viszont antitápanyagoktól mentes és 99%-ban minden összetevőjéből van mit hasznosítani.
A megmaradt gesztenyelisztből és masszából pedig linzer és gesztenyetrüffel is készülhet. ;)