top of page
Search
  • Writer's pictureCsonka Júlia

"Te hoztad létre a betegségedet"

“Az nem hoz létre betegséget, ha valamilyen megpróbáltatáson mész keresztül. A negatív gondolatok és érzések nem okoznak vagy varázsolnak elő betegséget. Ezek természetesek. Istenadta jogunk félni vagy dühösnek, illetve szomorúnak lenni. Az életre adott “negatív” válaszok, például ha beazonosítasz egy fájdalmat vagy veszélyt kiáltasz, a fajként belénk kódolt biztonsági és életben tartási mechanizmusunk részei. Az embereket valójában a magukban hordozott kórokozók és méreganyagok terhelése betegítik meg.”


Anthony William, gyógyító médiumot idéztem.


Vele szemben Dr. Máté Gábor, szintén világhírű orvos-pszichoterapeuta minden betegséget lelki okokra vezet vissza a könyveiben.



Kivel értünk egyet?


Személy szerint én egyszerre mindkettővel és egyikkel sem…


Te belegondoltál már abba, hogy a történelem sötét időszakai során milyen körülmények között és élethelyzetekben éltek az emberek - nők és férfiak egyaránt -, mégsem lett senki daganatos vagy autoimmun beteg?


A spirituális nézeteket tekintve pedig miért pont a mi modern világunkban, ebben az életben csapódna le a sok előző életnek a terhe?


Én nem hiszem, hogy minden lelki okra vezethető vissza. Ez nem igaz. Azt viszont hiszem, hogy a hosszan tartó elnyomás, elfojtás, agresszió, megkeményedés, egészségtelen érzelmi élet, összekapcsolódva a szervezet hiányaival és bejutott kórokozókkal nagyon meg tudja bosszulni magát.


Genetikai okok? Van az a mondás, hogy a génállomány a fegyver, de az életmód húzza meg a ravaszt… Ha Te ugyanazt folytatod, ugyanolyan hiányaid vannak, mint a megbetegedett felmenődnek, akkor ugyanazzal a tünettel nagyobb eséllyel találkozhatsz…


Nézzük a mai kor embereit:


  • Napfény nélküli zárt terek, munkahelyek, D-vitamin hiány,

  • rohanás, multi-tasking, mókuskerék távol a természettől,

  • mozgáshiány,

  • mérgező vegyi anyagok mindenhol,

  • elektromos sugárzás kisebb-nagyobb mértékben mindenhol,

  • soha nem látott cukor, gabona, finomított szénhidrátfogyasztás,

  • kiüresedett termőföld, üres ételek,

  • súlyos vitamin- és ásványi anyaghiányok (jód, szelén, cink, magnézium stb.stb.),

  • nehézfémterheltség, egyéb fertőzések,

  • ezekből adódóan sérült bélfal, bélflóra, immunológiai, idegrendszeri problémák, szétcsúszott hormonrendszer, eldugult méregtelenítési útvonalak. Folytathatnám…


Én azt javaslom, hogy egészségesen foglalkozz magaddal testileg, lelkileg, szellemileg, és tartsd szem előtt, hogy testben élő lelkek vagyunk hozott, tanult és fejleszthető tudatossággal. Várlak szeretettel a funkcionális táplálkozási konzultációkra és egyéni táplálkozási programokra, ha többet szeretnél tudni magadról és többet tenni magadért.

bottom of page