top of page
Search
  • Writer's pictureCsonka Júlia

12 éve futok és ebből kb. 10 éve az orromon keresztül veszem a levegőt...

Updated: Sep 30, 2020


Bizony, minden futás és más edzés alkalmával. Viszont szájon át fújtam ki.


Ezt a könyvet olvasva 1 hete gyakorlom a 100% orrlégzést. HIIT edzésnél küzdelmes, egyenletes futásnál inkább csak szokatlan.





Ami pozitívat egyből éreztem: alacsonyabb maradt a pulzusom, és még annyira se kellett szaporán lélegeznem a mozgás végén, mint eddig.


Aki asztmás vagy allergiás az most azt gondolhatja, hogy számára ez mission impossible, de nem, sőt!

Bár alapvetően minden ilyen légúti problémának van étrendi vonatkozása (legnagyobb étel allergének jelenléte, alacsony bélflóra diverzitás, immunműködés, omega-3 hiány kombinációja), ennek a könyvnek az írója 20 éven keresztül volt asztmás szájlégző és gyógyult ki belőle orrlégzés és légzésvisszatartás segítségével (az étrendje nem derül ki, csak hogy tejterméket nem fogyaszt).


A könyv végigveszi, milyen hatással van az egészségre és erőnlétre mindkét típusú légzés rövid és hosszú távon, illetve gyakorlati útmutatást nyújt asztmásoknak, nyitott szájjal alvóknak, sportolóknak, mindenkinek...


Ajánlom a könyvet olvasásra! Véleményem szerint a benne írtak ugyanolyan fontosak, mint a táplálkozásunk, és minden háztartásban jó volna belőle egy példány, különösen kisgyerekeseknél.


Funkcionális táplálkozási tanácsadásért pedig fordulj hozzám bizalommal!

bottom of page