top of page
Search
  • Writer's pictureCsonka Júlia

Gyümölcsöt, (édes) bolti pékárut, müzlit reggelire?

Updated: Sep 30, 2020

A válaszom a képen van.A máj által éjjel termelt epe ugyanis reggel ürül, és 100%-osan csak akkor tud, ha a reggeli tartalmazta az ehhez szükséges zsírokat. Három darab tojás elfogyasztásával például ez a feltétel teljesül is.

A tojássárgája egyébként – hacsak valaki nem a legszigorúbb autoimmun protokollt folytatja átmenetileg – azok számára is nagyon fontos, akik a tojásfehérjére allergiásak. Mégpedig azért, mert az egyik legértékesebb tápanyagforrás.


Most viszont visszatérve a reggeli kérdésére és az epehólyagra, az epeproblémák akkor szoktak jelentkezni, ha hosszú éveken keresztül nem azokat a zsírokat és nem abban az arányban kapja a szervezetünk, ahogyan az igényelné.

Zsírokra pedig egy epehólyag eltávolítás után is szükség van, mert epe az termelődik, csak nem az epehólyagban. Ilyenkor óvatosan hozzá kell szoktatni a szervezetet a jó minőségű zsírokhoz.


A reggeli ebből a szempontból meghatározó, mert ha különböző cukrokat tartalmazó édességgel, nagy mennyiségű szénhidráttal és akár teljesen zsírszegényen indítjuk a napunkat, nagyban meg fogja határozni a közérzetünket, hogy mikor és mit kívánunk aznap még elfogyasztani, hosszú távon pedig az egészségünket is.


Funkcionális táplálkozási tanácsadásért fordulj hozzám bizalommal!

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page