top of page
Search
  • Writer's pictureCsonka Júlia

"Szedj fogamzásgátlót!"

Updated: Jun 11, 2021


Nem akarsz gyereket? Szedj fogamzásgátlót!


Fájdalmas a menstruációd? Szedj fogamzásgátlót!


Rendszertelen a menstruációd? Szedj fogamzásgátlót!


Nem jelentkezik a menstruációd? Szedj fogamzásgátlót!


Túl erős a menstruációd? Szedj fogamzásgátlót!


Policisztás ovárium szindrómád vagy petefészekcisztáid vannak? Szedj fogamzásgátlót!


Endometriózisod van? Szedj fogamzásgátlót!


Folytathatnám...




Van egy tabletta, ami látszólag mindenre megoldás. De csak a felszínen.


A mélyben amellett, hogy beleavatkozik a központi idegrendszer működésébe, szétkapcsolja itt és a petefészkek között a kommunikációt, leállítja a természetes hormontermelést és megakadályozza a peteérést, sokkal több minden történik... Számtalan esetben tartós vagy akár maradandó negatív következményekkel.


Ezekről aligha világosítanak fel, amikor felírják a tablettát (vagy az egyéb méhen belüli hormontartalmú eszközt), mint ahogy arról sem, hogy ha ismered és összhangban vagy a testeddel, tudni fogod mikor vagy termékeny és mikor egyáltalán nem.


Sokunk - bízva vakon a szakvéleményben - tapasztalta meg a fogamzásgátlók legrosszabb utóhatásait, és kezdődött sokéves küzdelem a felborult hormonális egyensúly, bélflóra és megváltozott májműködés miatt...

Sok nő viszont látszólag gond nélkül szedte/szedi a tablettákat.


Szubjektív véleményem a saját tapasztalataim után, hogy ha egy dologtól próbálnám mindenképp megvédeni a lányomat a jövőben, az az, hogy szintetikus hormont szedjen.


Objektív megközelítésből pedig a továbbiakban ismertetem a fogamzásgátlók mechanizmusát, nem ismert hatásait, illetve azt is, hogy adott probléma esetén milyen módon érdemes támogatni a szervezetet, és mennyi lehetőségünk van a tünetelfedés helyett a testünk igazi gondozójává válni.


A témát több könyv is körbejárja (jelenleg magyarul nem elérhetőek, de nagyon bízom benne, hogy eljutunk oda hamarosan...), érdemes külföldről beszerezni és elolvasni:


Sarah E Hill: How the Pill Changes Everything: Your Brain in Birth Control

Holly Grigg-Spall: Sweetening the Pill or How We Got Hooked on Hormonal Birth Control

Dr. Jolene Brighten: Beyond the Pill.


Olvasd el a fogamzásgátló sorozat további részeit:



A női ciklus- és termékenységtámogató komplex táplálkozási programot pedig szeretettel ajánlom, ha összefüggéseket is értve szeretnéd támogatnád a hormonrendszered!


bottom of page